Motorcykelrace – En del av Harley Davidsons historia

Harley Davidson har över 100 år i historia och är ett av de mest kända och väletablerade märkena när det kommer till motorcyklar, de flesta motorcyklister drömmer om att äga en riktig HD och det är inte så konstigt med tanke på vilka fantastiska motorcyklar som Harley Davidsons har framtagiharley-davidson-883-iron-1e9e0e5c7520d557efa56d0e54bdda43t.

Harley Davidsons historia börjar 1901 då skaparen William började rita på motorcyklar, eller rättare sagt en motor som var designad för att sitta på en cykel. Därefter så gick utvecklingen snabbt av den första motorcykeln och den blev också snabbt en succé. Redan från start så fanns Harley Davidsons motorcyklar med i olika race och dokumentation finns på att den första Harley Davidsons motorcykeln vann ett 2 mils race redan 1905. 1908 så såldes dessutom den första Harley Davidsons motorcykeln till polisen.

Företaget Harley Davidson grundades först 1903 och har därför över 110 års historia bakom sig. Det är inte många företag som kan tävla med det och Harley Davidsons är det första riktiga märket när det kommer till motorcyklar. Harley Davidson motorcyklar har gått en lång väg sedan starten och har hängt med i utvecklingen av motorcyklar och i många fall även varit ledande i utvecklingen. Harley Davidsons har länge dominerat motorcykel världen och det är än idag ett av de mest eftertraktade märkena som finns att välja mellan.

När man väljer en Harley Davidson motorcykel så väljer man en motorcykel som är pålitlig och uthållig men även utstrålar elegans och lyxighet. En Harley Davidson motorcykel är inte en leksak och den som väljer detta märke kan räkna med en motorcykel som kommer att hålla år efter år och alltid gå lika stadigt på vägbanan. Det är en av alla anledningar som gör Harley Davidson så otroligt populärt och du ser dem ofta bland riktiga motorcykelgäng runt om i världen.